lunes, 10 de diciembre de 2012

Taller de Tapes Creatives a l'Escola Taller de Sabores

El passat 27 de novembre vaig tenir el plaer d’assistir a un taller de Tapes Creatives a l'escola Taller de Sabores (Sant Lluís 58, al barri de Gràcia). L’Òscar “Starbase Starfleet” del bloc Decuina.net, va publicar un sorteig per a gastroblocaires per a 5 invitacions a un dels tallers monogràfics de l'escola Taller de Sabores, i jo vaig ser una dels 5 afortunats :D

 



 
El taller va ser impartit pel mestre Xesco Bueno, també blocaire de "Gastromimix" i Xef del restaurant Ca L'Esteve. Un plaer aprendre al costat d’aquest mestre, i que es mostra una persona tan propera que ho posa tan fàcil a les persones tímides com jo. Em va animar a continuar amb el bloc més asíduament. S'intentarà :D  I així vam fer pinya amb els altres companys, amb els qui vaig compartir l’aprenentatge.

Fetes les presentacions us detallo com va anar el taller (la part pràctica):

Aquí podeu veure l’aula.

 


I aquí tenim la “mise en place” per anar “fent boca” :P 


Es tracta d’un taller participatiu en el que entre tots anem elaborant les diferents receptes; mètode ja familiar per a mi, és com més s’aprèn, practicant!

Vam fer 5 tapes:

·         “Agarabazos de chistorra” o com popularment es coneix “bollos preñaos”.

·         Tàrtar de fuet

·         Con de pasta de full amb guacamole

·         Croqueta oberta de rostit de pollastre

·         Mousse de xocolata blanca
 

A continuació us transcric cada una de les receptes amb les seves corresponents fotografies:
 

“BOLLOS PREÑAOS”:

Ingredients:

·         ½ kg de xistorra

·         Massa de pa:   

o   ½ kg farina

o   250 gr aigua

o   15 gr sal

o   50 gr oli verge

o   30 gr llevat

o   1 c.s. d’all en pols

Barrejar els ingredients secs, dissoldre el llevat a l’aigua y barrejar-ho tot. Treballar molt i deixar fermentar dins un bol tapat fins que dobli el seu volum.

Formar boles de 50 gr. i deixar reposar 10 minuts.

Estirar cada bola amb el rodet i posar a sobre un trosset de xistorra; embolicar-ho amb la massa donant-li forma de panet amb pics. Deixar fermentar i coure 15 minuts a 180ºC.

 
 
 
 
 
 
TARTAR DE FUET

Ingredients:

·         Un fuet sencer

·         1 kg tomàquet

·         Oli d’oliva verge

·         Torradetes de pa

Escaldar i pelar els tomàquets. Picar finament.

Pelar el fuet i picar molt finament.

Barrejar els dos ingredients i amanir amb oli d’oliva verge.

Servir acompanyat de torradetes de pa.




 

CON DE PASTA DE FULL AMB GUACAMOLE

Ingredients:

·         1 làmina de pasta de full

·         1 rovell d’ou

·         Motlles en forma de cons

·         Guacamole:

o   2 alvocats madurs però ferms

o   1 ceba tendra picada finament

o   El suc d’una llimona

o   1 grill d’all

o   1 c.s. de coriandre (cilantro) picat finament

o   Sal i pebre

Tallar unes tires llargues de pasta de full i enrotllar-les sobre els motlles de manera que a cada volta “es trepitgin” lleugerament. Pintar amb el rovell d’ou i coure al forn a 220ºC fins que estiguin daurats. Reservar.

Picar els alvocats en trossets petits; barrejar amb la ceba, l’all picat, el coriandre picat i el suc de llimona; Salpebrar.

Farcir els cons i servir.


 

CROQUETA OBERTA DE ROSTIT DE POLLASTRE

Ingredients:

·         1 kg mantega

·         Farina

·         Ou

·         Pa ratllat

·         Rostit de pollastre:

o   1 kg aletes de pollastre

o   2 cebes tallades a grills

o   1 pastanaga tallada a rodanxes

o   4 grills d’all tallats a làmines fines

o   3 tomàquets tallats a grills

o   1 vas de vi ranci

o   1 vas de moscatell

o   1 vas d’oli

 Tallar la mantega en bastonets de 80 gr donant-lis forma de croqueta XXL; Arrebossar aquests bastonets de mantega en farina, ou salat, farina altre cop, ou salat de nou i pa ratllat per acabar. Reservar a la nevera.

Per rostit: daurar les aletes de pollastre en oli calent, decantar i reservar; A la mateixa paella o cassola, daurar els alls, la ceba i la pastanaga; Afegir els licors i les aletes de pollastre salpebrades; Afegir els tomàquets i coure lentament fins que el pollastre estigui ben tendre.

Retirar les aletes de pollastre i esmicolar la carn.

Preparar una salsa beixamel amb 200 lt de llet, 20 gr de farina i 20 gr de mantega. Barrejar la carn esmicolada amb la beixamel i una mica del suc del rostit.

Per acabar, fregir les croquetes de mantega en oli calent; sorprenentment es quedaran buides i només quedarà la “carcassa”.

Decantar i obrir per la meitat. Disposar al plat una mica del farcit acompanyat de la croqueta buida.






 

MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA

Ingredients:

·         375 gr xocolata blanca

·         ½ lt nata 35% M.G.

·         2 fulles de gelatina

·         2 clares d’ou

·         Piruletes de maduixa.

 Escalfar la nata i retirar just quan comença el bull. Incorporar la xocolata blanca per fondre-la; Afegir les fulles de gelatina; Refredar.

Muntar la resta de la nata.

Muntar les clares a punt de neu.

Barrejar la xocolata, la nata muntada i les clares muntades.

Repartir a uns gots de “zurito” o copes de “martini” o bols i servir acompanyat d’una piruleta de maduixa.

 
 
Com podeu veure ens ho vam passar d'allò més bé, i després vam sopar el que vam cuinar i no va quedar ni una engruna :P




Ja només em resta donar les gràcies a l’Òscar “Starbase Starfleet” del bloc Decuina.net, a l'escola Taller de Sabores, i al mestre Xesco Bueno:
MOLTES GRÀCIES A TOTS!
 

8 comentarios:

  1. Segur que estava tot molt bo, en Xesco es un gran mestre i tots els plats es veuen boníssims.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. M'alegro que t'agradés i que ho gaudissis :)

    ResponderEliminar
  3. Els tallers del Xesco són genials!! La prova? La demostres tu amb aquesta publicació. Esteu molt guapos! I molt aplicats!! Petons

    ResponderEliminar
  4. me alegro mucho que pudieras disfrutar este premio Belén y ademas con el Xesco que es un crak como cocinero y como persona.Y gracias por compartir este post y estas deliciosas recetas que son todas sensacionales¡¡
    bona setmana
    peto

    ResponderEliminar
  5. Les tapes del Xesco són famoses, segur que va ser un gran taller!
    Sobretot les croquetes obertes, m'han semblat molt originals i sorprenents.

    ResponderEliminar
  6. Enhorabona! t'hem atorgat el premi Best Blog. Un petó des de cuinantentrellibres.blogspot.com.es

    ResponderEliminar
  7. Hola, te dejo el lik a un concurso.
    concursorecetas.esacua.com/

    Por si es de vuestro interés.

    Un saludo

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...