lunes, 16 de enero de 2012

Suquet de Carxofes amb Gambes





Després d'un parell de mesos absent em plau tornar a la convocatòria de "La Recepta del 15". En aquesta ocasió els amics d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han proposat les Carxofes com a ingredient estrella.

 


He de dir que en veure la proposta se'm va plantejar un bon repte ja que a mi no m'agraden les carxofes. Primer vaig pensar a fer una truita de carxofes que només faig per l'Albert, el meu marit, ja que ell diu que és la millor que ha tastat :P Però no em va anar bé i vaig buscar una recepta que tenia guardada com a "pendent". I així va sortir aquest "Suquet de Carxofes amb Gambes". Com a mí m'encanten les gambes ... tots contents :D





Aquesta és una recepta d'en Dani Nieto del Restaurant Marítim de Tossa de Mar. Va sortir al Cuines el setembre del 2010: http://www.tv3.cat/videos/3078470

I sense més preàmbuls aquí us deixo la recepta:

Ingredients per a 4 persones:

  • 10 carxofes
  • 16 gambes de Palamós
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba
  • 1/2 l d'aigua
  • 1/2 kg d'escopinyes
  • 100 g d'oli
  • cibulet
  • sal i pebre
  

Elaboració:

Per començar, en un cassó amb aigua i sal bulliu les carxofes ja pelades.


Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, poseu-la en un bol, afegiu-hi un parell de carxofes bullides, una mica de l'aigua de bullir-les, sal, pebre i una mica d'oli i tritureu-ho amb el túrmix.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les gambes durant 30 segons, retireu-les del cassó i reserveu-les.

Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint i sal escaldeu les escopinyes durant 30 segons, retireu-les del cassó i reserveu-les.

Per fer l'oli d'alls, poseu l'oli en un cassó amb la cabeça d'alls i deixeu-lo confitar a foc suau durant una estona. Després, coleu-lo i deixeu-lo refredar.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de les carxofes tallades per la meitat.

I ja per acabar, emplateu la crema de carxofes i poseu-hi a sobre les cues de gamba pelades, les escopinyes, les carxofes, una mica de cibulet picat i amaniu-ho tot amb una mica d'oli d'alls.



  

Espero que us agradi! (A l'Albert li ha agradat ;-)

Bon profit!

22 comentarios:

  1. Ja t'asseguro que no és que ens agradi... ens encanta! Mare meva, gambes i carxofes, a mi em fas molt feliç! Dius que envies un tupper? ;)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. directa a pendents,tiene que estar muy buena
    peto

    ResponderEliminar
  3. Apa, doncs tots contents! Haha. La veritat és que té una pinta... Les carxofes i les gambes són una combinació guanyadora!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponderEliminar
  4. una recepta per guardar-la i treurela els dies de festa. molt bona.

    molts petons

    ResponderEliminar
  5. Hola,
    Doncs com a mi m'agraden molt les carxofes i les gambes,... aquest plat m'encantaria.
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Quin suquet més atractiu! Aquí hi sucaria una barra sencera de pa... i molt delicat, també! Petons

    ResponderEliminar
  7. A mi, que m'agraden les carxofes i les gambes, em semlba un plat sensacinoal, per salivar. Per un diumenge de festa ara que fa fred... boníssim!

    ResponderEliminar
  8. Mmm quin suquet mes bo !!! m'encanta la teva proposta.
    Un petonet

    ResponderEliminar
  9. Allò que en diuen una autèntica delicatessen...

    ResponderEliminar
  10. Em sembla un plat magnífic, quan l'he llegit m'han vingut ganes de preparar-lo. Una bona elecció tot i que la truita també m'agrada aquests plats no es poden comparar!!!

    ResponderEliminar
  11. mara meva! quin suquet més bo!!! ha d'estar boníssim. Molts petonets

    ResponderEliminar
  12. Ostres, quina passada de recepta. M'encanta!
    Petons.

    ResponderEliminar
  13. Uffff aquet suquet m'a cautivat!!! que bó...acabo de descubrirte i amb el teu permís farè una ullada!!!Ens veiem si tu vols...bon día.

    ResponderEliminar
  14. Quina combinació més bona i encertada.
    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  15. Mmmm! Quina pinta més rebona! Jo també sóc addicta a la truita de carxofes, però amb aquest suquet se'm fa la boca aigua. Tinc pendent una recepta de carxofes amb escopinyes de l'Arzak que s'assembla molt a aquesta. A veure si m'hi poso un dia d'aquests...

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  16. Fa poc vam estar al restaurant marítim a Tossa, de fet en vam parlar al blog i tot! Aquesta recepta me l'apunto per fer-la aviat!!!
    petonets

    ResponderEliminar
  17. M'encanta fer-te feliç Sandra. Gràcies a vosaltres.

    T'agradarà Miquel, el suquet queda molt fí, i la resta deliciosa.

    Moltes gràcies Marina. L'Albert i jo ens solem complementar en aquests aspectes gastronòmics i tots feliços :)

    Eri, l'has de tastar. A més de presència és molt fàcil de fer.

    Gràcies Marina. És un plat molt fi i molt bò.

    Gràcies Gemma. Tens raó, té presència i és molt bò.

    ResponderEliminar
  18. Veig que els últims comentaris no s'han publicat :(
    Us agraeixo moltíssim tots els vostres comentaris. Estic contenta que us hagi agradat la recepta. La truita de carxofes està molt bé però és veritat que aquest plat no es pot comparar, és deliciós i té una presència espectacular.

    Mamilu, benvinguda, queda't tot el temps que volguis. Espero que t'agradi.

    Petons.

    Belén

    ResponderEliminar
  19. Hola! que buenas recetas tienes. He descubierto esta página www.cazarecetas.com, aqui puedes publicar tu recetas, promocionar tu blog y ganar un dinerillo con ellas. Échale un vistazo por si te interesa. Un saludo

    ResponderEliminar
  20. Enhorabuena por la receta, se ve rica y deliciosa y sobre todo, por tu blog, me encanta, tienes unas recetas que me han encantado. Me hago seguidora tuya. Si quieres puedes pasarte por mi blog
    http://a-pedir-de-boca.blogspot.com/ y si te gusta me dejas un comentario, te haces seguidor, lo que tu desees.
    Besos.

    ResponderEliminar
  21. Que bonaaaaaaaaa, gambes i carxofes amb tenen el cor robat, totes juntes es que no tinc paraulesssss.
    Em va agradar molt conèixer-te en el taller del Filigrana
    Petons

    ResponderEliminar
  22. Muchas gracias Sonia. Me alegro de que te guste. Tu blog es precioso. Haces unas tartas espectaculares. Felicidades.

    Sión. Moltes gràcies. Crec que són una molt bona combinació les gambes i les carxofes, i amb les escopinyes ... mmmmmmm.
    A mí també em va encantar conèixer-te al taller del Filigrana. Espero ens tornarem a veure :D

    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...