domingo, 22 de abril de 2012

Tarta de full de Sant Jordi




Us presento un pastís o tarta de pasta de full en motiu de Sant Jordi.

Bé, si ja coneixeu aquestes tartes ja sabeu que aquesta combinació de pasta de full, crema i fruita fresca és deliciosa. En motiu de Sant Jordi (patró de Catalunya) la decorem simulant la bandera catalana. 

Amb aquesta recepta vull participar al primer i nou repte de la Clara i la Marina de http://programaquinsfogons.wordpress.com/ i http://tapatdetapes.blogspot.com.es/, que aquest mes d'abril volen dedicar a reivindicar la figura de Sant Jordi.


 




I aquí us deixo la recepta:

Ingredients per a 4-6 persones:
  • 1 pasta de full
  • 1 ou batut per pintar la pasta de full
  • 11-12 maduixots
  • Melmelada d'albercocs o maduixes
  • Crema pastissera:
    • 5 rovells d'ou
    • 150 gr sucre
    • 50 gr farina
    • 500 gr llet
    • pell de limona

Elaboració:

Primer fem la crema pastissera, ja que s'ha de refredar: Treballem els 5 rovells amb el sucre, afegim la farina. Fem bullir la llet amb la pell de llimona. Afegim els ous a la llet en ebullició. Barrejar, bullir 2 minuts i ja la tenim feta. Treure la pell de la llimona. Passem la crema a un bol per tal d'ajudar-la a refredar-se. Reservar.

Pre-escalfar el forn a 190ºC. Punxar tota la pasta de full excepte la vora i la pintem amb ou batut. Si la pasta és rodona, per aprofitar-la, enrotllem les quatre vores sobre sí mateixes a fi d'aconseguir una forma cuadrada. Coure la massa uns 10 minuts. Reservar.

Netejem els maduixots i els tallem per la meitat al llarg.

Muntatge:
  • Ficar la crema a una màniga pastissera.
  • Posar una base molt fina de crema sobre la pasta de full (excepte a les vores).
  • Col·locar 4 tires de maduixots com es veu a la foto (a les vores i al mig, deixant espai per intercalar la crema).
  • Col·locar 3 tires de crema ben farcides entre les tires de maduixots.
  • Pintar els maduixots amb una mica de melmelada diluïda amb una miqueta d'aigua, per donar-los brillantor.

Et voilà! Desapareixarà en un tres i no res.

Bon profit!

18 comentarios:

  1. muy buena propuesta Belen y queda muy bien el hojaldre con la crema y las fresas
    bona diada de sant Jordi
    peto

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Miquel. És una combinació exquisita.
      Molt bona diada!
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  2. quina banda de full més bona!!!! molts petonets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Judith. Me'n alegro molt que t'agradi.
      Petonets.
      Belén

      Eliminar
  3. Moltíssimes gràcies!!! No coneixia el teu blog, però ara mateix l'incorporo al nostre "blogroll"! M'ha encantat aquest pastís tan clàssic i senzill! Boníssim...!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies a tu Clara. Encantada de participar en aquest projecte vostre a Ràdio Castellar. Jo també sóc de Castellar (tinc els pares), al casar-me vaig anar a Sabadell i als tres anys vam anar a Terrassa. Ja ho veus, volto a la vora, jeje.
      El pastís és deliciós.
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  4. Queda preció i ideal per celebrar el st Jordi.
    La combinació de crema i maduixes m'encnata!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Gemma. És ideal per Sant Jordi i està boníssim.
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  5. Mil gràcies per participar! Fàcil i boníssima recepta. Un petó i bon Sant Jordi!

    ResponderEliminar
  6. Gràcies a tu Marina. Encantada. Me'n alegro molt que t'agradi.
    Petons.
    Belén
    Pd: em va agradar molt coneixer-te al Filigrana.

    ResponderEliminar
  7. Una tarta fullada que sempre triomfa! i per Sant Jordi encara s´agraeix més el detall.

    ResponderEliminar
  8. Una proposta boníssima. Desitjo que hagis tingut una bona Diada.
    Nani

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Nani. També desitjo hagis tingut una molt bona diada.
      Tens un bloc fantàstic. Felicitats.
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  9. Unes postres molt adients al dia!!! i boníssimes!!

    ResponderEliminar
  10. Muy rica la tarta, es un postre estupendo, felicidades por la receta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias. Es sencilla y resultona y además buenísima.

      Eliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...