sábado, 2 de abril de 2011

MELINDROS

Què esmorzarem diumenge? Melindros amb xocolata desfeta :D



A qui no li vé de gust uns melindros amb xocolata desfeta?

Darrerament són difícils de trobar aquells melindros esponjosos que te'n menges un darrera l'altre fins acabar-los tots. Si és així, el millor és fer-los a casa ja que són fàcils i ràpids de fer i el resultat és boníssim.

Per fer-los em vaig inspirar al blog "La cuina de casa" i a l'escola "Espai de cuina", i el resultat és aquest:


Ingredients:
  • 3 ous
  • 105 gr de sucre
  • 90 gr de farina
  • sucre glass

Elaboració:

Pre-escalfar el forn a 200ºC.

Muntar les clares a punt de neu, a temperatura ambient. A mig muntar hi afegim 40 gr sucre, han de quedar ben fortes.

Batre els rovells a temperatura ambient, amb la resta del sucre. Ha de quedar més blanquinós i amb el doble de volum. Afegir la farina tamisada amb molt de compte perquè no abaixi la massa (fer-ho a mà).

Afegir les clares muntades amb molt de compte també, amb moviments envolvents de d'alt a baix, per tal que no s'abaixi la massa.

Posar la massa a una màniga pastissera (si no en teniu, podeu fer servir bosses de plàstic de les de congelar, és el que jo faig).

Col·locar un paper sulfuritzat a la safata del forn. Fer tires d'uns 4 cm de llarg amb la massa, a sobre del paper de forn. Procurar que les tires estiguin separades entre sí, que no estiguin molt juntes perquè es podrien enganxar les unes amb les altres. Les empolsem amb sucre glass amb ajuda d'un colador petit.

Coure al forn a 200ºC fins que els melindros estiguin dauradets, uns 5 minutets.

Servir un cop freds (no triguen gaire a refredar-se).

Que vagi de gust!


Trucs i Consells:
  • Muntar primer les clares, després podreu muntar els rovells amb al mateix batedor, però no al contrari. Les clares no muntarien si el batedor té restes de rovell, l'hauríeu de rentar.
  • Afegir la farina i les clares muntades amb molta cura, amb moviments envolvents de d'alt a baix, per tal que no abaixi la massa.
  • Si us en sobren melindros, els podeu congelar i/o reservar per fer un Tiramisú :P (pròximament ...).

15 comentarios:

  1. Totalment d'acord, els melindros fets a casa sempre són més bons. Els comprats són massa secs, massa dolços i poc esponjosos, oi?
    Per sucar a la xocolata han de ser boníssims, t'han quedat sensacionals!

    ResponderEliminar
  2. ¡ Que bons !
    Molt bona la foto, donan ganas de menjar-los.
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponderEliminar
  3. Moltes gràcies Gemma. Són deliciosos amb xocolata :P
    Petons.
    Belén.

    Moltes gràcies Joan i Sara. La veritat és que "volen" :D
    Una abraçada.
    Belén

    ResponderEliminar
  4. T´han quedat divíns...amb xocolata perfecte, però també untats amb melmelada. No ho has provat?

    ResponderEliminar
  5. Semblen de pastisseria!!! t´han quedat perfectes, es veuen tan humils....ummmmm quina goletaaaaa....un petonet

    ResponderEliminar
  6. T´han quedat moolt bé, els tinc pendents de fer!
    Bon consell, per fer el tiramisu, es clar! Molt millors que els que compro al super segur!
    Petons
    Anna

    ResponderEliminar
  7. Cristina,
    Moltes gràcies. No ho he provat amb melmelada però sona molt bé. Ho provaré.
    Petons.
    Belén

    Moltes gràcies Mª José.
    Petonets.
    Belén.

    Moltes gràcies Anna. Queden excel·lents fets a casa i són fàcils i ràpids de fer. Val la pena.
    Petons.
    Belén.

    ResponderEliminar
  8. Susi: Ummmm..., quina bona pinta!!

    ResponderEliminar
  9. m'encanteen els melindros i mes amb xocolata desfeta són un petit plaer per el paladar!

    provare de fer-los! :)

    ResponderEliminar
  10. Ei Susi, Me alegro de que te guste.
    Besitos.

    El món de la cuina, moltes gràcies. Me'n alegro que t'animis a fer-los. El faràs més d'una i de dues i tres vegades, ja veuràs :P
    Petons.

    Belén

    ResponderEliminar
  11. Ui malindros! Tinc una petita debilitat pels malindros. Ara visc a Franca i aqui no son iguals... A veure si m'animo i en faig un dia. La veritat es que t'han quedat estupendos!

    Es la primera vegada que em deixo caure pel teu blog i tot m'ha agradat. Crec que m'apuntare per seguir-tei estar al dia del que penges. Una abracada i fins avaiat.

    ResponderEliminar
  12. Bonjour Joan,
    Alguna cosa hem de fer millor a Espanya, jeje. Moltes gràcies per la visita, queda't tant de temps com vulguis.
    Fins aviat.
    Una abraçada.
    Belén

    ResponderEliminar
  13. M'encanten els melindros fets a casa!! En vam fer fa un temps i al veure que són tan fàcils no ens hi vam poder resisitir! T'han quedat genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  14. Moltes gràcies Sandra. Són deliciosos amb una xocolata desfeta,oi?
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...