domingo, 27 de mayo de 2012

Pastís de xocolata del Mickey Mouse



Aques mes la proposta de l’Enfogona’t, del programa Quins Fogons de Ràdio Castellar, organitzada per la Clara i la Marina està dedicada al còmic.





Mickey Mouse va nèixer el 1928 i el 1931 es van començar a publicar les seves històries als còmics.
És increíble l'èxit d'aquest entranyable ratolí que sempre està de bon humor i sempre a disposat a ajudar tothom. La meva àvia encara no tenia 10 anys quan ja sortien els còmics del Mickey Mouse i ara els meus fills, els seus besnets, se'l miren per la tele :D

Mickey Mouse





Aquest pastís l'he fet molts cops. És un pastís deliciós i que té l'èxit assegurat, entre grans i petits, com el Pastís Peix de colors, que ja vaig publicar anteriorment:


Aquest en concret el vaig fer pel neu nebot Pau, al gener que va fer 4 anys :D

I sense més preàmbuls us explico la recepta (és la típica recepta de la cosa del iogurt, fer la cara de xocolata és una mica més complicat):

Ingredients per fer un pa de pessic (necessiteu fer 2 pans de pessic per treure les orelles del segon):
  • 4 ous talla M
  • 1 iogurt
  • 1 mida de l'envàs del iogurt d'oli
  • 2 mides de iogurt de sucre
  • 2 mides de iogurt de farina tamissada
  • 1 mida de iogurt de xocolata en pols
  • ratlladura de mitja llimona
  • 1 sobre de llevat tamissat
  • Nocilla o Nutella o crema de xocolata
  • Margarina o mantega i farina per encamisar el motlle.
  • 1 aro talla pastes o d'emplatar de 10 cm de diàmetre.

Ingredients per fer la cara de xocolata:
  • 1 rajola de xocolata negra fondant (sobrarà)
  • 1 rajola de xocolata blanca fondant (sobrarà)
  • 4 papers de forn
  • 1 rotulador negre gruixut

Elaboració per fer la cara de xocolata:

Primer de tot hem de tenir fet el dibuix de la silueta de la cara del Mickey Mouse:


Com jo faig el pastís en un motlle gran de 28 cm de diàmetre, primer vaig imprimir el dibuix i després el vaig refer amb rotulador a un paper de forn a escala més gran segons la mida del motlle. Aquest paper el guardeu i ja el tindreu per sempre.

Un dia abans (recomanable) fem la cara de xocolata: 

  • Fondre al bany maria la xocolata negra.
Quan estigui desfeta l'hem d'atemperar. Per a això posarem 3/4 parts de la xocolata al marbre i l'anirem refredant mentre la remenem amb dues pales planes. Quan estigui més o menys a la nostra temperatura estarà llesta. La tocarem i no estarà calenta, estarà més aviat fresqueta.
Llavors tornem a col·locar la xocolata del marbre amb la resta que tenim al bol i remenem.
És el moment de fer un con amb un paper de forn, que quedi ben tancat a la punta (després tallarem la punta). I aboquem la xocolata atemperada al con, tanquem per d'alt.
Col·loquem un paper de forn a sobre de l'altre paper de forn on tenim la plantilla de la cara del Mickey dibuixada.
Ara agafem el con, tallem la punta i dibuixem tot el perfil de la cara, dels ulls, el nas, la boca i el somriure, tot el sigui de color negre.
Deixarem assecar. A aquesta època millor fer-ho a la nit amb la finestra de la cuina oberta perquè entri la fresqueta i es refredi millor.

  •  Fondre al bany maria la xocolata blanca.

I procedir de igual manera que amb la xocolata negra.
Quan la part de xocolata negra de la cara ja està seca o qüasi seca, ja podem remplenar el que falta amb la xocolata blanca. Ho deixarem assecar fins l'endemà.
Encara que us quedi una mica rugós el dibuix, no us preocupeu, aquest costat no es veurà. Quan col·loquem la cara a sobre del pastís, girarem la peça de xocolata i es veurà ben llisa i maca :D


Elaboració del pa de pessic:

Precalentar el forn a 170ºC graus (a d'alt i a baix).
Encamissar el motlle amb mantega o margarina i farina.
Batre bé els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.
Afegir el iogurt i barrejar.
Afegir la ratlladura de llimona i barrejar.
Afegir l'oli i barrejar.
Afegir la farina i el llevat tamissats de manera molt suau amb moviments envolvents per no perdre el volum de la massa.
Ja podem ficar la massa al motlle i enfornar uns 40-45 minuts.
Per veure si està cuit punxem un escuradents o una broqueta i si surt net és que ja està fet.

Recordeu que hem de fer 2 pans de pessic (el segon per treure les orelles).

Es poden fer junts doblant els ingredients, però per assegurar l'èxit jo faria un darrera l'altre.

Esperar a desenmotllar quan estiguin templadets.

Ja podem col·locar un pa de pessic al centre d'una safata.

Del segon pa de pessic treurem les orelles del Mickey Mouse. Agafarem un aro d'emplatar de 10 cm i tallarem 2 porcions per dues orelles i les col·locarem a sobre del cap del Mickey.

Presentació:

Ja només ens queda untar de crema de xocolata les orelles i el pastís central i col·locar amb molt de compte la cara de xocolata a sobre.

Recordeu girar la cara de xocolata de manera que es vegi la part llisa que és la més maca.

Et voilà!



7 comentarios:

  1. Uau!! És genial! I atrevit! Jo no m'atreviria a fer tot el procés d'atemperar la xocolata al marbre, ni fer aquesta cara tan xula que ens has fet del mickey mousse! Moltíssimes gràcies per participar. A finals de mes publiquem la teva i totes les receptes, ok? Petons i mickeys!

    ResponderEliminar
  2. Et voilà! fantastico Belén un señor mickey muy favorecido
    peto

    ResponderEliminar
  3. T'ha quedat xulíssim! I la cara de xocolata és perfecta, i això que treballar amb xocolata a casa és molt complicat ;)

    ResponderEliminar
  4. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  5. Te ha quedado precioso, el bizcocho y cobertura de lo más acertado, natural y con mucho chocolate, con esta tarta el éxito está garantizado. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Tere. Es ideal para los peques y además está muy rico.
      Me encanta tu blog. Y qué suerte poder asistir a las clases de Óscar Martínez. Lo sigo a diario "a la carta".
      Besos.
      Belén

      Eliminar
  6. Que gracioso!! Seguro que les encantó.

    Enhorabuena por tu blog ;)

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...