jueves, 14 de julio de 2011

Bescuit gelat de Xixona amb salsa de xocolata calenta

by Mireia Carbó





He escollit, un cop més, una recepta de la Mireia Carbó per a participar a la convocatòria d'aquest mes de juliol d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta que han proposat "Gelats i Sorbets" com a tema principal per a "La Recepta del 15".

Aquesta és una de les postres preferides de casa (juntament amb les creps :P). És la primera vegada que la he fet a casa i us puc dir que ha estat tot un èxit. Ho heu de provar. Segur que teniu alguna barra de torró de Xixona del Nadal ... i si nó segur que en trobeu al súper, o botigues de gelats i torrons.

Us la detallo la recepta a continuació:

Ingredients:

Per al bescuit:
  • 200 g de rovells d'ou (unes 11-12 unitats); s'ha de pesar :P
  • 200 g de sucre
  • 300 g de torró de Xixona (una barra)
  • 500 ml nata líquida per muntar (35% M.G.)

Per a la salsa de xocolata negra:
  • 100 g de xocolata del 70% de cacau
  • 150 ml de llet (o d'aigua)

Elaboració del bescuit:

Ratlleu el torró amb el ratllador de forats petits.

En un bol, munteu la nata, molt freda de la nevera, amb l'ajut de la batedora elèctrica de varetes, fins que adquireixi consistència.

En un altre bol, poseu els 200 g de rovells d'ou, incorporeu-hi els 200 g de sucre i, un altre cop amb l'ajut de la batedora, bateu la barreja fins que dobli el volum i adquireixi un color blanquinós.

Afegiu el torró a la barreja dels rovells i el sucre, i després incorporeu-hi la nata, tot remenant amb cura, fins que obtingueu una mescla homogènia.

Per acabar, ompliu gots de plàstic amb el bescuit (són el motlle ideal per a aquest gelat) i poseu-los al congelador fins que siguin durs.



(Com podeu veure els he tapat amb film "a pell", de manera que el film toqui el bescuit perquè no hi entri aire ni humitat).

Per servir aquestes postres, només caldrà desemmotllar els gelats escalfant-los entre les mans i banyar-los amb la salsa de xocolata calenta.


Elaboració de la salsa de xocolata negra:

Piqueu la xocolata ben fina.

Escalfeu l'aigua (o la llet) en un cassó.

Afegiu l'aigua (o la llet), a poc a poc, sobre els bocinets de xocolata. Remeneu-ho. L'escalfor de l'aigua o la llet desfarà la xocolata.

Afegiu més o menys aigua o llet, fins que aconseguiu la consistència desitjada. (Jo no hi he posat tota la llet indicada i ja veieu que m'ha quedat bastant espesa la xocolata. A mí m'agrada espesa, però potser una mica més clareta hagués estat millor).


Bon profit!

30 comentarios:

  1. De la Mireia y con tus manos exito seguro,se ve muy chulo en la foto y me gustan mucho si llevan turron los helados
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  2. M'encanta el gelat de torró... i amb salsa de xocolata encara més, una autèntica delícia!! Moltes gràcies per participar maca!!!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Hola,
    Boníssim! A casa també ens agrada, però no l'he fet mai. Ara segur que m'animo! fa una pinta esplèndida. Petonets

    ResponderEliminar
  4. Me has matado con el chocolate derritiéndose por el helado,es fantástico,así en ese punto de cremosidad es como me gusta.

    Un beso

    ResponderEliminar
  5. gràcioes pel truc!!!! i per la recepta clar! molts petonets bonica i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  6. Moltes gràcies Miquel, m'alegra molt que t'agradi.

    Gràcies a tu Sandra. Estic contenta de què t'agradi.

    Gràcies Eri, anima't que us agradarà moltíssim.

    Gracias Silvia, jeje el chocolate es la guinda del plato, no sería lo mismo sin él :P

    Petons i bon cap de setmana a tothom.
    Belén.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies a tu Judith, és una recepta fàcil i de resultat espectacular. Té l'èxit assegurat!
    Molts petonets i bon cap de setmana.
    Belén.

    ResponderEliminar
  8. Em sembla que hauré de guardar alguna barra aquest Nadal!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  9. Guardo la recepte i la forma com els has congelat.

    Per els Nadals normalment faig gelat de turro amb xocolata calenta.

    Petons

    ResponderEliminar
  10. Quina cascada de xocolata! La combinació és la bomba però si se m´acabés la xocolata en ruixaria més.
    Molt bona idea de fer-ho després de Nadal. Me la guardo.

    ResponderEliminar
  11. Fa molt bona pinta i el contrast fred-calent molt bo.
    Petons.

    ResponderEliminar
  12. Caram, que bo!!!
    Ara he descobert el teu blog, vaig a fer-me'n seguidor! :)

    ResponderEliminar
  13. Belen; ...i amb xocolata calenta per sobra... qe bo que tè,o, estava...
    Salutacions Belen¡¡ :-D ;-D

    ResponderEliminar
  14. Una delícia de gelat que es pot fer tot l'any. La xocolata que regalima em fa perdre el sentit! Boníííííísssim!! Petons.

    ResponderEliminar
  15. Que delicia de helado¡¡ El contraste con el chocolate tiene que resultar genial. Besos

    ResponderEliminar
  16. El helado de turrón es uno de mis favoritos, Un aspecto y una presentación excelentes!
    Besos,
    Palmira

    ResponderEliminar
  17. Belén, quina bona pinta, quan he llegit el títol del plat, saps amb el que he pensat?? Ja tinc postres per Nadal. Penso que és un postres ideal per les festes nadalenques, si escau molt bé! Me'l guardo per llavors.
    Petons

    ResponderEliminar
  18. magnifica aquesta proposta... i fa molt efecte un cop servida a taula...
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  19. Moltes gràcies a tots pels vostres amables comentaris.
    La veritat és que el contrast de la xocolata amb aquest gelat és extraordinari. O és que a mi m'agrada molt :P
    Es pot pendre molt bé per Nadal, perquè no és gelat "gelat", vull dir que no és tant fred com els gelats que coneixem. És deliciós.

    Molts petons per tots.
    Belén.

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...