martes, 12 de julio de 2011

Semifred de préssec i llimona

Diumenge passat vam celebrar l'aniversari de l'àvia Pilar. Ha fet 97 anys! que es diu aviat ...


 

I com a l'àvia Pilar li agrada molt la fruita, vaig pensar a fer-li aquest pastís semifred de préssec i llimona. De fet, ja li vaig fer l'any passat i va tenir molt d'èxit, és com una mousse fresqueta i lleugera i passa molt bé. 
La recepta original és de mango i llimona, de la Gemma de La cuina de casa, aquí teniu l'enllaç:

I aquí us detallo la recepta tal cual l'explica ella, perquè així la vaig fer:

Ingredients:
  • 1 llauna de mango en almívar (d’uns 600g de pes escorregut); o préssec en almívar.
  • 1 sobre de gelatina de llimona Royal de 4 racions
  • 1 iogurt de mango (o natural)
  • 100g de sucre
  • Suc d’1 llimona
  • 500ml de nata líquida per muntar
  • 1 base de pa de pessic (també es pot fer amb galetes esmicolades)
  • 3 làmines de gelatina

Elaboració:

Escórrer el mango i reservar l’almívar. Col·locar la base de pa de pessic al fons d’un motlle desemotllable i humitejar-lo bé amb part de l’almívar reservat.

Escalfar en un cassó el suc de llimona, el sucre i el iogurt. Quan estigui a punt de bullir, afegir-hi la gelatina de llimona i remenar fins que quedi ben dissolta. Afegir el mango escorregut i triturar amb el túrmix. Deixar refredar la mescla fins a temperatura ambient.

A part, semi muntar la nata i afegir-la amb moviments suaus a la barreja ja temperada. Abocar sobre la base de pa de pessic i reservar a la nevera fins que qualli.

Amb l’almívar reservat, fer la capa de gelatina de sobre: calcular les làmines de gelatina exactes en funció de la quantitat d’almívar que hagi sobrat (són unes 3 per 250ml de suc). Rehidratar la gelatina en aigua freda.

Escalfar part de l’almívar i dissoldre-hi la gelatina escorreguda. Barrejar amb la resta de l’almívar i abocar sobre el pastís ja quallat. Tornar a reservar a la nevera per tal que qualli la capa de sobre.

Desemmotllar, decorar i servir ben fresquet de la nevera.

Espero que us agradi.

Suggeriment:

És millor fer-ho d'un dia per l'altre, així ens assegurem que es qualli perfectament.


I aquí podeu veure l'àvia "cumpleañera" feliç de tenir els bes-nets a la vora. Li vam posar un "27" perquè es sentís una joveneta :P

12 comentarios:

  1. No m'extranya que li agradés... quina sort teni l'avia encara..
    Moltes felicitats.

    Petons

    ResponderEliminar
  2. Oh, per molts anys! quina àvia més eixerida!
    Amb aquest super pastís segur que va estar encantada, i més acompanyada d'aquest parell de guapos!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Quina sort 97 anys!Moltes felicitats! El pastís es veu super bó i fresquet, sembla que el farè aviat!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Está fantástica la Abuela,que bien llevado esos 97 años,doble felicitaciones!
    Un pastel ideal para este tiempo,te quedó perfecto.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  5. Un àvia així d'eixerida es mereix aquest pastís tan deliciós! És una recepta fàcil i fresqueta per aquest temps. Gaudiu de l'àvia que són pous de vida acumulada!!! Petonets!

    ResponderEliminar
  6. Ostres, es veu eixerida com una rosa! I el pastís ideal per ara...fresquíssim.

    Felicitats, iaia Pilar.

    ResponderEliminar
  7. quina iaia més xula!!!! i quins nens més guapos!!! ;). Un pastís molt fresquet! m'encanta. Petonets guapa

    ResponderEliminar
  8. Felicitats a la teva àvia, que sembla molt més jove, serà perque la seva neta la cuida molt bé amb pastissos com aquest. M'agrada.
    Petons.

    ResponderEliminar
  9. Quina pinta noia!! No en deuria quedar ni un trosset!

    ResponderEliminar
  10. Divino este semifrio y seguro que lo disfruto tu abuela,por cierto se ve muy bien por la edad que tiene ,disfrutala tu que puedes
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  11. Per molts anys a l'àvia! I felicitats per aquest pastís que fa un goig...
    Petonets

    ResponderEliminar
  12. Neus, moltes gràcies, sí, és que li encanta la fruita, deu ser per això que es veu tant bé :P Sandra, moltes gràcies. I tant que li va agradar i va gaudir de tenir els bes-nets a la vora :D

    Moltes gràcies Anna, fes-l'ho, t'encantarà i encantarà. L'any passat sí que el vaig fer amb mango i era deliciós també.

    Muchas gracias Silvia, El pastel es perfecto para estos días de calor.

    Moltes gràcies Montse, L'àvia Pilar, és l'àvia de l'Albert, el meu marit. Però jo també tinc la sort de tenir la meva àvia, de 88 anys! Avui mateix l'hem anat a veure amb els nens.

    Moltes gràcies Cristina. Un pastís ideal per a l'àvia que em va fer molta il·lusió fer-li :D

    Moltes gràcies Judith. La veritat és que està molt guapa la iaia.

    Moltes gràcies Ana, jo faig el que puc que no és gaire, però ella sí que s'ha cuidat sempre i aquí està la prova :P

    Gràcies Roser. Va desaparèixer ràpid ràpid.

    Moltes gràcies Miquel. Li va agradar molt. M'agrada estar per les àvies ara que tinc més temps. Ho he d'aprofitar!

    Gràcies Eri, sí que fan goig :D

    Gràcies a tots.
    Molts petonets.
    Belén.

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...