miércoles, 15 de junio de 2011

Amanida de maduixes amb vinagreta d'alfàbrega

by Mireia Carbó


Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit les amanides com a tema principal per a "La Recepta del 15". I aquesta és la meva aportació per a la Recepta del 15 de juny. Com sempre un plaer.

Aquesta recepta és de la Mireia Carbó, del seu llibre "La cuina salvavides". Té dos llibres més: "La cuina que no amoïna" i "La cuina et dóna joc". Jo tinc els tres :P i són fabulosos. Fa que les receptes siguin molt fàcils de fer. Al llibre t'ho explica com si t'ho estigués explicant en persona, tan alegre i simpàtica com és ella. I tenen l'èxit assegurat! Molts ja la coneixeu per algun programa de cuina a la tele i sobretot, més personalment, per les classes de cuina que donava al Club Social Caprabo. Ara crec que està una mica enfeinada ;-) ... no sé si s'incorporarà aviat amb les classes ... ¿? A part d'apendre uns plats boníssims, originals i fàcils de fer, passes una molt bona estona rient dels acudits que fa per explicar-te un pas de la recepta o una anècdota, etc. És fantàstica!

Doncs bé, aquí us explico una recepta de la Mireia: Amanida de maduixes amb vinagreta d'alfàbrega.

Diu La Carbó: "Quan un és tan modern com vosaltres no pot començar un àpat amb una amanida de tonyina ... La combinació del brie, tan gustós, amb maduixes, ben vermelles, i els xampinyons en cru, demostra que vosaltres aneu per davant ... fins i tot en els entrants!"

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 bossa d'amanida variada o 1 enciam al gust
  • 150 g de maduixes
  • 100 g de formatge brie
  • 50 g de xampinyons frescos
  • 50 g de brots de soja (opcional)
  • Vinagreta d'alfàbrega:
    • 100 ml d'oli d'oliva
    • 6 fulles d'alfàbrega fresca
    • 1/2 llimona
    • sal

Elaboració:

Començarem preparant la vinagreta. En primer lloc, espremeu el suc de la mitja llimona. En el got de la batedora elèctrica col·loqueu tots els ingredients: l'oli, els suc de llimona, l'alfàbrega i un pessic de sal. Tritureu-ho i reserveu-ho.

Renteu les maduixes, treieu les fulles verdes i talleu-les en làmines fines.

Talleu el formatge, ben fred de la nevera, en daus o bastonets.

Talleu la part terrosa del peu dels xampinyons, renteu-los i talleu-los en làmines fines.

Munteu els plats col·locant l'enciam, net i tallat, al centre de cada plat formant una muntanya.

Disposeu-hi al damunt les maduixes, els xampinyons i el formatge.

Acabeu l'amanida coronant-la al capdamunt amb els brots de soja.

En el moment de servir l'amanida, regueu-la amb la vinagreta o bé serviu la vinagreta apart.

Bon profit!
  


34 comentarios:

  1. quina amanida!!!! les maduixes li donen un toc dolç fantàstic a més d'un color molt maco! molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  2. Ostres Belén, quina aportació més bona! Aquesta amanida és tot color i alegria, m'encanta! Ha de ser boníssima amb els maduixes i el toc d'alfàbrega!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Amanida de Bella. Jo estava disposat a menjar ara !!!!!

    Un petó per a vostè

    Luiz

    ResponderEliminar
  4. Vinagreta d'alfàbrega... mmmm ha de ser molt refrescant. Molt bona combinació, les maduixes mai fallen oi? ;)
    Ens veiem per aquí! :)

    ResponderEliminar
  5. Les amanide amb fruita què bones estan! i amb aquesta vinagreta ha d'estar superior!

    ResponderEliminar
  6. Aquest contrast de textures ha d'estar deliciós. M'encanten les amanides amb volum i color. I la vinagreta d'alfàbrega li deu donar el toc final. Me l'apunto!! Una abraçada

    ResponderEliminar
  7. Jo també l'he feta i queda sensacional! Les maduixes a l'amanida són molt vistoses i originals.

    ResponderEliminar
  8. A mi les maduixes a l'amanida m'hi encanten. Les receptes de la Mireia Carbó veig que tenen molt d'èxit. Les haurem de repassar!

    ResponderEliminar
  9. Una amanida ideal per acabar la temporada de maduixes...M´agrada la salsa per a mi li dóna un punt mediterrani i italià per què no?

    ResponderEliminar
  10. M'encanten les maduixes a les amanides! I el toc de la vinagreta d'alfàbrega, boníssim.
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Ei, aquesta me l'apunto, jo també vull anar per davant...

    ResponderEliminar
  12. Belen soberbia esta amanida de la Mireia te ha quedado espectacular, muy buena
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  13. Es molt bona la Mireia! Jo l´escolto a la radio, a Rac1, i aquesta amanida com no podia ser menys fantàstica!
    Petons

    ResponderEliminar
  14. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Coincidim que les maduixes i l'alfàbrega li dónen un contrast molt bò. Els xampinyons també i el brie. Tot el conjunt és deliciós.
    Petons.
    Belén.

    ResponderEliminar
  15. La fruita dins l'amanida sempre m'ha agradat molt! Quin colorido que té!
    Petons

    ResponderEliminar
  16. Mira que m'agraden les maduixes i mai les he tastat amb alfàbrega, crec.
    Afegir la fruita a les amanides és una molt bona opció pels mandrosos de la fruita com jo: amb un plat ho tens resolt!
    Petons.

    ResponderEliminar
  17. Es veritat, les receptes de la Carbó son fantàstiques!!! Aquesta amanida m'encanta, el toc de les maduixes es perfecte!!! Petons i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  18. Moltes gràcies pels vostres comentaris.
    Petons i bona revetlla!
    Belén.

    ResponderEliminar
  19. Belén quina amanida més bona!!! M'agrada molt les presentacions que fas. Trobe que tens un toc de senzillesa elegant molt bonic. Salutacions. Francesc

    ResponderEliminar
  20. Moltes gràcies Francesc. Intento fer presentacions boniques, així es menja més de gust, oi?
    Petons.
    Belén.

    ResponderEliminar
  21. que buena belen! muy buena tu cocina, me la recomendo una amiga tu blog, tambien uno de consejos creo que era el del carritus.com, bueno en fin te felicito!!

    ResponderEliminar
  22. Muchas gracias Mariava, me alegro de que te guste.
    Besos.
    Belén.

    ResponderEliminar
  23. Ara que ja ens coneixem, he vingut a visitar el teu blog, em quedo de seguidora. M'agraden les teves receptes.
    Petons.

    ResponderEliminar
  24. Moltes gràcies Ana. Molt de gust d'haver-te conegut.
    Molts petons.
    Belén.

    ResponderEliminar
  25. Hola Belén, ya estoy aquí como segudiora. Fue un placer conocerte en el picnic ahora ya no se me escapa ni una de tus recetas. A ver si nos vemos un dia por Terrassa.

    Besos!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  26. Muchas gracias Ana. Igualmente, un placer conocerte. Me gusta mucho tu blog. Cuando quieras nos vemos.
    Besos.
    Belén.

    ResponderEliminar
  27. Hola Belen!! Ya soy tu seguidora!! Me encantó conocerte y me quedo por aquí visitándote! La ensalada con esa mezcla de sabores deliciosa seguro!! Besos

    ResponderEliminar
  28. Hola Mª Ángeles. Muchas gracias. También me gustó mucho conocerte. Espero que te guste el blog.
    Besos.
    Belén.

    ResponderEliminar
  29. Hola Belén ya estoy aquí.

    Encantada de conocerte,ya nos iremos viendo por aquí...de este retos han salido las mejores ensaladas,muy buena combinación.

    Un saludo

    ResponderEliminar
  30. Bienvenida Silvia. Muchas gracias. Me encantó conocerte. Seguimos en contacto, claro que sí.
    Besos.
    Belén.

    ResponderEliminar
  31. M'encanten les maduixes a les amanides ... i la vinagreta d'alfàbrega... tot un luxe!
    Va ser un plaer coincidir al picnic de la margot, a per molts més!!!
    Peto,
    Palmira

    ResponderEliminar
  32. Moltes gràcies Palmira. Et dic el mateix, tot un plaer haver-te conegut.
    Aquest desembre tinc l'agenda molt apretada i no podré anar, però espero que coincidirem a una altra ocasió.
    Petons.
    Belén.

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...