jueves, 3 de marzo de 2011

Truita de molles de pa cruixents




Ja és dijous llarder, el dia de la truita i de la coca de llardons, culinàriament parlant. I he pensat que hauria d'avançar alguna recepta típica d'aquest dia. Bé, típica o no tant típica ... Es tracta d'una recepta innovadora, almenys per a mí. "Truita de molles de pa cruixents". No n'havia sentit a parlar mai. He de dir que "m'he llençat a l'aventura" i m'ha sorprés gratament. El contrast de la truita poc cuallada amb les molles cruixents el converteix en un plat exquisit.

La recepta és del número de febrer de la revista CUINA i us animo a provar-la:

Ingredients per a 2 persones:
  • 4 ous
  • 1 plat fondo ple de molles de pa una mica eixut, esmicolades amb les mans
  • 1 all
  • julivert
  • sal
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Poseu una paella al foc amb dos dits d'oli. Tireu-hi les molles de pa i remeneu-les perquè es fregeixin de manera homogènia.

Quan agafin color, tireu-hi l'all i el julivert trinxats i, un cop tot ros, aboqueu-ho en un colador per escórrer l'excés d'oli.

Bateu els ous amb una mica de sal i barregeu-hi les molles. Feu-ne una truita plana, a foc mig-baix, i deixeu-la un punt abans de que qualli del tot.

Ja podeu emplatar i servir de seguida.

Que vagi de gust.


Consells i curiositats:
  • Jo he fet servir 2 llesques de pa de motlle i les he esmicolat, però crec que quedarien millor tallades a cubs ben petits.
  • 2 dits d'oli em sembla molt, jo n'he posat 1 i igualment s'ha d'escórrer al treure-ho del foc.
  • Darrerament, he descobert que m'agrada més la truita batent els ous poquet, el just i necessari.
  • Com diu la recepta, deixeu-la un punt abans de que qualli del tot, aquest resultat serà la clau (a mí m'ha quedat més quallada).

3 comentarios:

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...