sábado, 17 de marzo de 2012

Crema de llenties amb salmó fumat i ous de guatlla

Versió "Entrant":



Versió "Aperitiu":



Aquest mes de març Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit les llenties com a tema principal per a "La Recepta del 15".



És temporada de llenties i en aquesta ocasió volia fer quelcom diferent del típic "potaje". I com podeu veure, amb 3 o 4 ingredients més i una mica de presentació, podem fer uns plats de luxe a l'abast de tothom amb els que deixareu bocabadats als vostres convidats.

Us presento la versió Entrant i la versió Aperitiu, just per fer un tastet deliciós. I aquí us deixo la recepta:

Ingredients:
  • 750 gr de llentia cuita
  • 1 pastanaga tallada a dauets petits
  • 1/2 porro tallat a làmines primes
  • 6 ous de guatlla
  • 1 cullerada sopera de pinyons (aquí jo no tenia i no li he posat :(
  • ciboulette o julivert picat
  • 50 gr mantega
  • 1 litre brou de pollastre
  • 1 ceba picada
  • 1 all picat
  • 1 paquet de salmó fumat
  • 200 ml de nata líquida
  • 1 cullerada sopera de mostassa Dijon
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva

Elaboració:

Posar les verdures dins d'una olla amb la mantega i un raig d'oli i deixar coure 10-15 minuts.

Afegir les llenties i donar un parell de voltes, salpebrar i afegir el brou calent, deixar bullir 10 minuts, triturar i colar.

Muntar la nata i quan ja sigui ferma afegir-hi 1 cullerada sopera de ciboulette picat ben petit, sal, pebre i la mostassa Dijon.

Coure els ous de guatlla en aigua bullent uns 7 minuts. Refredar, pelar i tallar en 2 al llarg.

Torrar els pinyons a una paella.

Tallar el salmó a tires fines i enroscar-les per tal de fer "cargolets". Pels gotets millor que el piqueu petit.

Muntar el plat servint la crema de llenties, posant 3 cargolets a cada plat, 2 mitjos ous, una cullerada gran o petita - tipu cannelé, fet amb 2 culleres - (segons el plat) de nata amb mostassa i els pinyons torrats.

Aquesta recepta la vam fer a classe de cuina el mes passat, a "Espai de Cuina Su 23.11": http://www.espaidecuina.com/escoladecuina/inici.html


Espero que us agradi!

Bon profit!



30 comentarios:

  1. Les dues versions so molt xules. M´ha agradat això de la nata muntnada amb mostassa, sal, pebre...s´ha de provar! i jo que nomès li poso sucre!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Anna. Quan vam fer el plat a classe, se'm va ocórrer que es podia presentar en gotet de "xupito" o "zurito" com a "tapa" i tenia ganes de fer-ho. Sí, has de tastar la nata muntada amb mostassa, li dona un toc molt bó, combinat amb la crema, el salmó i l'ou, el plat es converteix en un tast exquisit. I la versió més petita es pot pendre fred! Boníssim!
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  3. Una combinació sensacional, m'agrada la versió en aperitiu. La quenelle de nata amb mosatassa liha de quedar molt bé.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Gemma, una cullerada amb totes aquestes textures fan una combinació deliciosa.
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  4. Una crema fantàstica, jo també em quedo en la vewrsió d'aperitiu, trobo que li dóna categoria a la humil llentia i m'encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Sandra, La veritat és que queda molt "chic" i a més està boníssima :D
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  5. Belén dos propuestas exquisitas me gustan las dos (bueno un pelin mas la versión aperitivo en gotet) y me las guardo.
    peto

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Miquel, prova-ho que t'agradarà!
      Petons.
      Belén.

      Eliminar
  6. M'agraden les dues presentacions, no sé quina triaria...
    Nani

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Nani, depèn de si vols fer un entrant o tot just un aperitiu ;-)
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  7. Jo també he preparat una crema de llenties, i estava deliciosa. La teva, però, té un acompanyament que fa molt de goig! Me l'apunto!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Anna, tot junt fa un bocí exquisit.
      Petons.
      Belén

      Eliminar
  8. Però quina cosa més bona i original! Jo em quedo amb les dues versions que totes dues són magnífiques. Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Eri. Me'n alegro molt que us agradi.
      Petons
      Belén

      Eliminar
  9. Oh!! Belen que bona la crema, i la presentació dels gotets petits es una monada, algun dia la posaré al restaurant per aperitiu.
    Petons
    Mª Angels

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies Ma. Àngels. Quin honor que la posis al restaurant :D Ja m'explicaràs si agrada.
      Petons i records per tots.
      Belén.

      Eliminar
  10. Que buena y original la crema pero no se queda atrás los vasos, que presentación más bonita, si entran por la vista.
    Belen, de casualidad he descubierto tu blog, que me ha encantado y seguidora ya mismo, también vivo en Terrassa como tu.
    Te invito a ver nuestro blog si puedes y tienes tiempo.
    Un petó.
    paprikaenlacocina.blogspot.com/

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias Red Rose, me alegro de que te guste. Cómo bien dices, no tengo mucho tiempo, se nota. A finales de junio cuando acabe la uni ya podré dedicarme más. Pero sí tengo tiempo de visitar tu blog. Me ha encantado, tienes unos platos exquisitos. Ya tienes otra seguidora ;-)
      Besos.
      Belén.

      Eliminar
  11. Belen he publicado tu receta que nos he encanto
    Gracias por compartir
    Peto

    ResponderEliminar
  12. Gràcies a tu Miquel. Me'n alegro molt que us hagi agradat!
    Petons.

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...