Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit els moniatos com a tema principal per a "La Recepta del 15".
En veure la proposta vaig tenir claríssim que faria les xips de moniato. Tenen l'èxit assegurat. Les he fet de pastanaga, de carbassa, però les de moniato guanyen de llarg (al meu gust, és clar, i al de casa). Són les més gustoses i bones.
És una recepta molt senzilla i de resultat espectacular. Potser a un no se li acut que a casa podem fer xips i de diferents ingredients, no només de patata.
Espero que us animeu perquè triomfareu :D
Ingredients:
- 1 moniato gran
- oli d'oliva
- sal (opcional)
Elaboració:
Peleu la pell del moniato i talleu-ne làmines ben ben primes amb un pelador o mandolina o talla embotits (amb el pelador queden ben fines i no calen aparells més grans).
Escalfar força oli en una paella gran. Oli per a quedin qüasi cobertes les làmines de moniato.
Fregir a foc mig (no alt) una part de les làmines de moniato. No apil·lonar-ne masses, el just per cobrir la paella i poder girar-les. Quan agafen un color més fort les girem i vigilem que no es torrin i les treiem de la paella a un plat amb paper de cuina per absorvir l'excés d'oli. Afegir sal al gust (opcional).
Procedir de igual manera amb la resta de làmines de moniato fins que tenim totes les xips fetes.
Bon profit!
Tens tota la raó, per nosaltres també guanyen les de moniato!! (de fet les tenim al bloc, quina cosa més bona!) Em sembla genial que les hagis fet, segur que molta gent les descobreix!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!!
Petonets
Sandra
M'encanten, molt més que els de patat! Amb el puntet just de sal, són un vici d'anar picant picant sense parar ;)
ResponderEliminarUnes xips delicioses. He de fer-les ja, que tenen una pinta increïble!
ResponderEliminarGràcies per participar!
Petonets!
Ostres, han de ser boníssims! Jo en vaig fer una vegada de carabassa i també varen ser molt bons...
ResponderEliminara que estan buenos eh?
ResponderEliminarpeto
Vaja si estan bons...
ResponderEliminarEls vaig tastar el any passat per primer cop i ens van agradar.
ResponderEliminarPetons.
Coincideixo amb tu!! Delicioses!! I t'han quedat de luxe!
ResponderEliminarPetons!
Unes xips molt originals i molt acolorides! M'encanten!
ResponderEliminarFins aviat!
Anna
Belén; Quin "cretecrec" que sento... bona aportació i facileta de fer¡¡
ResponderEliminarQue vagi de gust Belén¡¡
Moltes gràcies a tots. Veig que tots coincidim en què són fàcils i boníssimes.
ResponderEliminarPetons.
Belén.
Ostres no sé què ha passat amb el meu comentari...potser surtirà duplicat...deia que em sembla que han de ser molts bons aquests xips i que et copio la idea :)) petonets
ResponderEliminarQuin color més bonic. Han d'estar bons per força,
ResponderEliminarNani
Justament els he posat per acompanyar un plat de carn, i miro el teu blog i els veig, realment estan bonissims, i el color de tardor es precios.
ResponderEliminarMolts petons per tots desde Claret
Ya lo creo que estan buenos..son unos chips deliciosos!
ResponderEliminarBesets.
Ummmmm ke bons!!!!
ResponderEliminarHola Ma José, moltes gràcies. Fes les xips que t'agradaran molt, ja m'ho explicaràs.
ResponderEliminarMoltes gràcies Nani. Són boníssims.
Ma Àngels, moltes gràcies. Sí que tenen un color molt maco i estan de bons ...
Molts petons per tots vosaltres també.
Muchas gracias Mesilda.
Moltes gràcies Albert.
Petons.
Belén.
En vaig fer l'altre dia per acompanyar un rostit de xot i a tothom li varen encantar. És una cosa que no se m'havia acudit, i això que faig patates xip sovint. Gràcies per la idea.
ResponderEliminarMoltes gràcies Ma. Antònia, me'n alegro molt que ho provessis i que us hagin agradat. Es poden fer xips amb moltes verdures. A una fira vaig tastar unes de tapioca que eren molt bones també :D
ResponderEliminarPetons.
Belén
kyrie 6
ResponderEliminargolden goose outlet
balenciaga shoes
kyrie irving shoes
calvin klein outlet
yeezy
cheap jordan shoes
ferragamo belt
balenciaga trainers
supreme clothing