Amb aquesta recepta participo a "La Recepta del 15" que aquest mes de març es dedica a la crema catalana. Aquesta convocatòria és una iniciativa organitzada per Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
És la primera vegada que participo en una convocatòria d'aquest tipus i he de dir que em fa molta il·lusió.
És la primera vegada que participo en una convocatòria d'aquest tipus i he de dir que em fa molta il·lusió.
Ha sigut tot un repte per a mí, ja que recentment havia publicat la recepta de la crema catalana. Ha estat pràcticament improvitzada. Ja havia pensat en fer una mousse, però com? ... i la presentació final se m'ha acudit quan, aquesta tarda comprant, he vist les tulipes de xocolata i llavors he pensat a fer aquestes barquetes:
Ingredients per a 4 persones:
- 4 tulipes de galeta banyades de xocolata
- 4 mikados
- 2 maduixes
- 800 ml de llet
- 1 branca de canyella
- pell d'una llimona
- 5 rovells d'ou
- 125 g de sucre
- 20 g de midó de blat
- 225 ml de nata per muntar 35% M.G.
- 9 fulls de gelatina
Elaboració:
Poseu en remull les fulles de gelatina.
Agafeu un bol i barregeu-hi els rovells d'ou, el midó de blat (tamisat) i una tassa de llet freda, i procureu que no hi quedin grumolls.
Poseu la llet que queda en un cassó i feu-la bullir juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu aquesta llet a la barreja dels rovells d'ou ben a poc a poc, sense deixar de treballar-la amb unes varilles.
Poseu una altra vegada al foc aquesta preparació, sense deixar de remoure i, abans que bulli, retireu-la del foc.
Afegiu els fulls de gelatina ben escorreguts i barrejar. Deixeu refredar a temperatura ambient.
Muntar la nata amb unes varilles elèctriques. Afegiu-la a la crema i barregeu-ho tot molt suaument amb moviments envolvents.
Aboqueu la mousse a les barquetes, les tapeu amb film i les guardeu al congelador unes 3 - 4 hores.
Es pot traslladar a la nevera un parell d'hores abans de servir.
Presentem col·locant un mikado i mitja maduixa tal com es veu a la fotografia.
Que vagi de gust!
Qué presentación tan buena le has dado a esa mousse, me encanta!!
ResponderEliminarAcabo de conocer tu blog y está siendo un placer visitarlo. Me quedo un ratito viendo tus recetas.
un besazo
Hola Belén!!
ResponderEliminarA nosaltres també ens fa molta il·lusió que t'hagins animat a participar... i la veritat és que ens encanta la teva versió en barqueta i a crema en mousse!!
Moltes gràcies i benvinguda!
Petons!
Sandra
Amb la textura de mousse ha de qedar boníssima!
ResponderEliminarGairebé hem coincidit amb les receptes, també he fet tulipes (de fil·lo) i una escuma enlloc de la mousse, je je je...
Mmmm amb la textura de mousse la crema ha de ser més lleugera, i el toc cruixent de la galeta amb xocolata és el toc de gràcia!
ResponderEliminarBelén, quina presentacíó més guapa. M'agrada molt aquesta barqueta! Estem contents que hagis participat a "la recepta del 15". Comptem amb tu el mes que ve.
ResponderEliminarEns anem veient!
Petonets!
Muchas gracias Isabel, me alegro de que te guste. Bienvenida a mi blog.
ResponderEliminarYo me también me he paseado por los tuyos. Y me gustan. Te iré visitando.
Un beso.
Belén
Moltes gràcies Sandra. Ha estat un plaer. He tingut molt bona rebuda.
ResponderEliminarPetons.
Belén.
Ei, Gemma, quina coincidència :D La teva versió m'agrada molt. Ha de ser tan lleugera i exquisita... La provaré sense dubte.
ResponderEliminarPetons.
Belén
Moltes gràcies Albota.
ResponderEliminarPetonets.
Belén
Moltes gràcies Marina. M'en alegro molt que us hagi agradat! De veritat, estic molt contenta. Compteu amb mi el mes que vé :P
ResponderEliminarPetons.
Belén
Així en textura de mousse, la crema passa sense adonar-nos-en! Quina delícia!
ResponderEliminarBelén, gràcies pel teu comentari.
ResponderEliminarEt dic el mateix que a la Gemma, mmm!!! Quina proposta més deliciosa!! I és que tot el que porti crema catalana m’encanta! ;)
Petons!
Moltes gràcies Glòria.
ResponderEliminarPetons. Belén
Gràcies a tu Mercè. M'encanten els teus pastissos de Crema Catalana (em refereixo als anteriors (tb la teva proposta actual, és clar)). Els he fet tots dos i han tingut molt d'èxit.
ResponderEliminarPetons.
Belén
Hola Belen, totes dues ens hem estrenat aquest mes en La Recepta del 15, gràcies pel teu comentari.
ResponderEliminarLa teva proposta té molt bona pinta. Una abraçada!
Gracias por pasarte por mi blog y asi yo tambien puedo visitarte,buena mouuse de crema catalana en esta tulipa.
ResponderEliminarme voy a quedar un rato a verte mas recetas
peto
miquel
Moltes gràcies Elisabet. M'agrada el teu bloc. T'aniré seguint.
ResponderEliminarUna abraçada.
Belén
Gràcies Miquel. Torna quan volguis :D
ResponderEliminarPetons.
Belén
Hola Belen!
ResponderEliminarAmb a questa recepta, et queda el plat net! T´ho menges tot! Bona idea la tulipa
Petons
Anna
Belén et retorno la visita...tot el que porti galeta m´agrada, Per tant, fantàstica crema catalana.
ResponderEliminarAnna, Cristina, Moltes gràcies pels vostres comentaris.
ResponderEliminarPetons.
Belén.
Te ha quedado precioso presentado. Además tiene que estar riquísimo.
ResponderEliminarBesos.
mmmmmm, que bona!
ResponderEliminarun saludo desde Compostela!
Lamam
Muchas gracias Silvia. Lo estaba, jeje.
ResponderEliminarBesos.
Belén.
Gracias Mambalina.
ResponderEliminarSaludos y bienvenida :D
Besos.
Belén.