viernes, 15 de abril de 2011

Cua de rap amb menta picant, favetes, pastanagues i poma

by Carme Ruscalleda. 



Amb aquesta recepta participo a "La Recepta del 15" que aquest mes d'abril es dedica a les "Faves". Aquesta convocatòria és una iniciativa organitzada per Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

Volia fer alguna cosa diferent del tradicional i vaig estar remenant els llibres de cuina que tinc a casa. Vaig anar a topar amb un llibre fantàstic que em va regalar la meva mare "Cuina a casa amb Carme Ruscalleda", receptes per a cada mes amb productes de temporada.

I parlant de regals de les mares, he aprofitat per estrenar aquest plat tan maco que em va regalar la mare de l'Albert (la meva sogra), per estar a l'alçada de la recepta :P

I sense embolicar-me més us detallo aquesta recepta tan exquisita amb tocs refrescants que li dóna la menta:

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 cua de rap d'1 kg
  • 400 gr de faves petites i tendres
  • 50 ml de xerès dolç
  • 4 alls tendres
  • 50 ml d'aigua mineral
  • 12 pastanagues nanes
  • 1 poma golden (jo he usat fuji)
  • Pols de menta
    • 20 gr de menta
    • 10 gr de julivert
    • sal
    • 10 gr de cerfull
    • oli d'oliva
    • pebre blanc

Elaboració:

Per a la pols de menta:
  1. Poseu al microones, en un bol ample, les fulles de menta, el julivert i el cerfull. S'han d'anar assecant a màxima potència a intervals de 30 segons i remenar-ho sovint.
  2. Un cop seques, passeu-les per un colador metàl·lic de forat molt fi. Obtindreu una pols molt verda. Reserveu-ho.

Per a la cua de rap:
  1. Traieu l'espina central i les pells del rap, n'obtindreu 2 lloms.
  2. Lligueu cada llom de rap amb fil (com faríem amb un tall de rodó).
  3. Unteu-los bé amb oli, arrebosseu-los amb la pols d'herbes fresques que hem preparat i salpebreu-los.
  4. En una paella, que després pogui anar al forn, amb l'oli ben calent, daureu totes les cares del rap. Quan marqueu l'última cara, entreu la paella al forn a 190ºC (prèviament escalfat) durant 5 minuts.
  5. Un cop el rap estigui cuit, retireu-ne el fil. Talleu-lo a rodanxes gruixudes. Deprés reserveu-lo calent.

Per a les faves amb pastanagues i pomes:
  1. En una olla petita amb un raig d'oli d'oiva, sofregiu-hi 4 alls tendres picats petits. Salpebreu-los. Només hi han d'estar uns 2 minuts, perquè han de quedar cuits però en cap cas, rossos.
  2. Tireu-hi les faves ben tendres, les pastanagues nanes pelades, l'aigua, el xerès dolç i la sal. Tapeu l'olla amb paper de cuina i una tapadora. Ha de coure a foc mitjà-alt i heu d'anar sacsejant l'olla tapada durant uns 3 minuts.
  3. Incorporeu-hi la poma, pelada i tallada a grills prims, deixeu-ho coure 1 minut més.
  4. Destapeu-ho i controleu-ne la cocció. Segons la tendresa de les faves, hauran d'estar-hi uns 2 o 3 minuts més. Un cop cuites, rectifiqueu-ho de sal i pebre. Serviu el guisat i els talls de rap al damunt.

Bon profit!

Belén


17 comentarios:

  1. Belén, té una pinta magnífica!! Una combinació molt i molt bona... i un plat molt xulo! :D
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies Sandra. Sí que és una combinació molt bona, tot plegat té un contrast exquisit.
    Petonets.
    Belén.

    ResponderEliminar
  3. Quina recepta més bona! De restaurant de luxe!! I si és de la Ruscalleda, té l'èxit assegurat ;)
    A les faves els va molt bé la combinació amb coses dolces, així que la poma i la pastanaga hi lliguen molt bé. La pols de menta la trobo sensacinal!

    ResponderEliminar
  4. Amb el que m'agrada la cua de rap i no hauria imaginat aquesta combinació. Molt bona! A més, el contrast del dolç i el salat ha de quedar fabulós. Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  5. guauuuuuuuuuuuu quine recepta.
    ves al meu blog, tinc un regal per que t'apuntis.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. Moltes gràcies Gemma. Al principi em feia molt de respecte per ser de la Ruscalleda, però no és gens complicada. Com dius aquesta combinació de gustos és deliciosa.
    Petons.

    Moltes gràcies Marina. Tens raó, és fantàstic el contrast dels ingredients.
    Petons.

    Gràcies Margot. Un plaer visitar el teu blog, com sempre.
    Petons.

    Belén

    ResponderEliminar
  7. Les receptes de la Carme no fallen mai, aquesta t'ha quedat de categoria!!

    ResponderEliminar
  8. Moltes gràcies Jordi. És la primera recepta que faig de la Carme, però m'he proposat fer-ne més. En tinc 2 llibres fantàstics.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  9. Apa, no he provat mai de fer una recepta de la Ruscalleda! Aquesta es bona i assequible per mi, o sigui que m´hi poso!
    Petons
    Anna

    ResponderEliminar
  10. Moltes gràcies Anna. Me'n alegro molt que t'hagi agradat i animat a fer-la. T'agradarà.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  11. hola Belén! gràcies per la teva visita. La teva recepta del 15 és fantàstica!!!!! visca les faves!!! petonets

    ResponderEliminar
  12. Hola Belén!
    Moltes gràcies per a la teva visita al meu bloc. Aquest plat me l'apunto que m'agraden molt tots els ingredients i combinats.. ha de ser sensacional. Em quedo per seguir-te d'aprop. M'ha fet molta gràcia el canvi d'idioma en les entrades. Petons!

    ResponderEliminar
  13. Una recepta fantàstica! I que be que va La recepta del 15 per descobrir nous blogs interesants!!! Ens quedem!
    petons gastronòmics

    ResponderEliminar
  14. Una recepta de luxe! El rap no m'agrada massa però aquest plat el tastaria sense dubtar-ho!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  15. Hola Judith, gràcies a tu també i el teu comentari. Petonets.

    Gràcies Eri. M'alegra que t'hagi agradat la recepta. Queda't tot el temps que vulguis. Benvinguda. Ah! El canvi d'idioma és perquè tinc amics i seguidors a fora de Catalunya i m'agrada tenir-los en compte tot i el google traductor. Petons.

    Com Gat i Gos, Moltes gràcies. Sou benvinguts.
    Petons.

    Llàbiro, Me'n alegro molt que t'hagi agradat tot i el rap :P Petonets.

    Belén

    ResponderEliminar
  16. Segurament està delició i molt ben presentat... Ah dir-te que faré la recepta dels milindors.. Si surt bé ja t'ho diré. Bs.Montse

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...