Ara ja tocava unes postres. I com aviat serà Sant Josep, he pensat en la Crema Catalana. De fet són unes postres exquisites per a qualsevol època de l'any.
Aquesta recepta l'he tret del primer volum de "Guies gastronòmiques de Catalunya". Consta d'un total de 22 números relacionats cadascun d'ells amb la cuina de les comarques de Catalunya. Ara no recordo si era una promoció de El Periódico o La Vanguardia. Aquest primer volum està dedicat a la cuina del Berguedà.
Aquí va la recepta:
Ingredients per a 4 persones:
- 5 rovells d'ou
- 125 gr de sucre
- 40 gr de sucre (per cremar la crema)
- 20 gr de midó de blat
- 800 ml de llet
- 1 escorça de canyella
- Pell de mitja llimona
Elaboració:
Agafeu un bol i barregeu-hi els rovells d'ou, el midó de blat (tamisat) i una tassa de llet freda, i procureu que no hi quedin grumolls. Poseu la llet que queda en un cassó i feu-la bullir juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc. Afegiu aquesta llet a la barreja dels rovells d'ou ben a poc a poc, sense deixar de treballar-la amb unes varilles. Poseu una altra vegada al foc aquesta preparació, sense deixar de remoure i, abans que bulli, retireu-la del foc. Aboqueu la crema en unes cassoletes de fang individuals (jo ho he fet en uns bols individuals) i deixeu que es refredi a temperatura ambient.
Finalment, empolvoreu-la amb sucre en pols i cremeu-la amb la pala de cremar (o amb el "soplet" de cuina) .
Bon profit!
Vaja, ja ens comencem a preparar per Sant Josep! Ja en tinc ganes de menjar crema catalana!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
T'acabo de conèxier pel comentari que has deixat al meu blog :)
ResponderEliminarUna bona crema catalana sempre ve de gust, sigui sant Josep o no, je je je...
Hola Dolça,
ResponderEliminarÉs un postre deliciós, oi?
Petons.
Gemma,
ResponderEliminarEl primer blog que vaig conèixer va ser el teu, a través de la UOC. Mica en mica emva anar enganxant aquest món i com ja et vaig dir fa temps, "algún dia obriré un bloc", i aquest dia ja ha arrivat. Espero que ho sabré portar bé.
Petons.
Belén, gràcies pel teu comentari al meu blog. Acabo de descobrir el teu blog i veig que fa poc que t'has estrenat. Així que benvinguda al món gastroblocaire!
ResponderEliminarLa crema catalana és de les postres que més m'agraden i mai em canso de menjar sigui quan sigui. ;)
Petons!
Moltes gràcies Mercè. Fa molt que et segueixo. M'encanta el teu blog.
ResponderEliminarPetons.
Compi esto si me gusta.!
ResponderEliminarAdemas esta vez por la presentación te doy más puntos ;-)) Susi
Una receta que nunca pasa de moda. Deliciosa!!!!
ResponderEliminarBesos
Gracias Susi, me alegra que te guste.
ResponderEliminarUn beso
Gracias Rosa.
ResponderEliminarBelen
ResponderEliminaracabo de aterrizar en tu blog y eso que estoy a unos 25 km de distancia, je,je
Bueno despues de verlo me gusta y intentare seguirte.
Buena crema catalana en casa para sant josep cae siempre
peto
miquel
Hola Miquel,
ResponderEliminarGracias por la visita. Me alegro de que te guste.
petons.
jordan retro
ResponderEliminargolden goose sneakers
hermes
jordan 11
off-white
supreme hoodie
chrome hearts online store
air jordan shoes
hermes birkin
adidas superstar shoes