lunes, 16 de abril de 2012

Arròs melós de llagostins




Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit l'arròs com a tema principal per a "La Recepta del 15". 


Podem fer tants i tants plats d'arrossos ... Jo avui us presento un clàssic, que està de bò ... El més important per a fer un plat d'aquests és tenir una bona matèria prima, és essencial. Així sempre us sortirà un arròs exquisit. Veureu que aquesta vegada no li he posat gaire peix, només els llagostins, però amb un bon sofregit i bon fumet fareu un arròs per "llepar-se els dits".

Aquí teniu la recepta:

Ingredients per a 4 persones:
  • Arròs bomba o rodó
  • 8 llagostins
  • peix de roca i crancs i/o galeres pel fumet
  • 2 L aigua
  • 1 all trinxat
  • 1 ceba picada
  • 1 tomàquet madur ratllat
  • 1/2 pebrot vermell picat a cubs petits
  • 1/2 pebrot verd llarg picat a cubs petits
  • 2 cors de carxofes tallats en 6-8 peces cada un
  • sal
  • sucre
  • pebre
  • oli d'oliva


Elaboració:

Primer de tot posarem el fumet en marxa; rentarem el peix, crancs i/o galeres i ho posarem dins d'una olla amb 2 litres d'aigua. Que vagi bullint mentre elaborem el sofregit a continuació.

Per al sofregit, primer posarem una mica d'oli i saltejarem els llagostins salpebrats, volta i volta. Penseu que s'acabaran de fer al final de la cocció de l'arròs. Reservem.

En l'oli dels llagostins (potser hem d'afegir una mica) saltejem les carxofes que salarem lleugerament i reservem.

Seguidament saltajarem els pebrots i reservem també.

Llavors afegim oli si fos necessari, daurem l'all trinxat lleugerament i sofregirem la ceba, si pot ser a foc baix, lentament fins que quedi ben dauradeta.

Tot seguit afegim el tomàquet madur ratllat i un pessic de sucre per tal de treure-li l'acidesa. Ho sofregim sense pressa, lentament també. Rectifiquem de sal.

És l'hora de tornar a afegir les verduretes saltejades anteriorment i barrejar perquè s'integrin bé tots els ingredients.

Ara incorporem l'arròs i barregem bé, un cullerot per persona, és a dir 4 cullerots, i deixem nacarar, saltejar fins que està brillant.

Afegim el fumet amb un colador. Perquè ens quedi melós la quantitat serà el triple de volum al d'arròs, és a dir, 12 cullerots.

Cocció: 5 minuts a foc alt, més 10 minuts a foc mig que anirem controlant.

No oblidem tastar i rectificar de sal al principi de la cocció ja que no hem salat el fumet. Una mica de pebre li dóna un toc interessant i saborós també.

Més 3-5 minuts en què afegim els llagostins i anem tastant perquè no se'ns passi de cocció.

Podem deixar reposar 2 minuts amb la paella tapada, per no perdre més caldo i acabin de concentrar-se tots aquests sabors tan bons del fumet i el sofregit que faràn un arròs deliciós.

Ja podem servir i degustar.

Espero que us agradi.




7 comentarios:

  1. L'arròs de peix és un dels meus preferits, amb un fumet ben bo queda deliciós!
    La paella fa un goig que enamora!

    ResponderEliminar
  2. me encanta el arroz asi meloso y con langostinos,bueno mejor gambas pero tambien queda bien con langostinos.Solo con verla ya dan ganas de comerla Belen
    peto

    ResponderEliminar
  3. Que bo! i tens raó amb un bon fumet i un bon sofregit l'arròs queda bo per força!
    petonets

    ResponderEliminar
  4. Oi tant, l'arròs amb un bon sofregit i un fumet de luxe com aquest, queda genial! Només cal veure la foto, com m'agraden aquest tipus d'arrossos!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. I tant melós que t'ha quedat! Fa una pinta...
    Nani

    ResponderEliminar
  6. Me encanta el arroz y el que has preparado tiene un aspecto delicioso.
    Apetece incluso a estas horas un poquito ...

    Saludos,
    Raquel

    ResponderEliminar
  7. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Veig que coincidim sobre l'important que és un bon sofregit i un bon fumet.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...