domingo, 15 de mayo de 2011

Maduixots gratinats amb crema de vainilla

Aquest mes Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta han escollit les maduixes com a ingredient principal per a "La Recepta del 15". I amb aquesta recepta tinc l'honor de participar a la convocatòria del mes de maig.



He estat mirant llibres i revistes de cuina i després de veure vàries possibilitats m'he decantat per aquesta que vaig trobar a la revista Lecturas dedicada a la cuina de "Primavera".

Senzillament exquisita. Deixereu els convidats bocabadats! Us en demanaran més.

I aprofitant que havia de fer aquestes postres tan delicioses ahir em vaig autoregalar uns plats per a l'ocasió (ja feia dies que els tenia vists). A què són moníssims? :P

A continuació us explico la recepta:

Ingredients per a 6 persones:
  • 1 L de nata líquida 35% M.G.
  • 10 rovells d'ou
  • 2 ous
  • 200 gr de sucre
  • 1 vaina de vainilla
  • 500 gr de maduixes o maduixots
  • Unes fulles de menta

Elaboració:

Portar a punt d'ebullició la nata amb el sucre i la vaina de vainilla oberta per la meitat, al llarg. Quan comenci a bullir retirar el pot del foc.

Batre els rovells amb els 2 ous fins a obtindre una barreja homogènia i abocar-la a poc a poc sobre la nata calenta, removent enèrgicament amb unes varetes per a que s'integrin de forma ràpida tots els ingredients.

Eliminar la vainilla i triturar la crema amb la batidora elèctrica per a que quedi ben fina. Deixar reposar a la nevera de 12 a 24 hores.

Passat el temps de repós, batre la crema amb unes varetes elèctriques, com si es fóssin a muntar, per a quedi suau.

Repartir una mica de la crema preparada a 6 cassoletes o platets fondos individuals. Rentar els maduixots, assecar-los, treure'ls els penduncles i distgribuir-los als recipients.

Cobrir els maduixots amb més crema i gratinar-los sota el grill del forn. Servir deseguida, guarnit amb unes fulles de menta.

Bon profit!


15 comentarios:

  1. L'honor és nostre... quina cosa més bona! Jo segur que et demanaria repetir, la pinta ho diu tot!!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Hola,
    Vaig estar a punt de fer aquesta recepta!! La tinc a pendents, però ara encara amb més motiu.. Jo també repetiria, que té una pinta exquisida. Ah! i els plats són preciosos!! Petons

    ResponderEliminar
  3. quina passada! m'encanta la teva proposta!!!!! jo m'apunto a repetir!! petonets

    ResponderEliminar
  4. Guau, ben original. La penso provar! Gràcies per participar!
    Petonet!

    ResponderEliminar
  5. M´agrada molt la vainilla i, aquesta combinació amb les maduixes la trobo exquisida.


    PD. Oi que hi eres a la classe d´en D.Lienas el dia 13? Em sembla que estaves asseguda darrera meu.

    ResponderEliminar
  6. Són uns plats preciosos!
    I la recepta em sembla de categoria, amb el gratinat queda molt vistosa... i molt bona!

    ResponderEliminar
  7. Ficou perfeita sua receita. Abraços, Marta

    ResponderEliminar
  8. La combinació de crema i maduixa em torna boja. se'm fa la boca aigua!

    ResponderEliminar
  9. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. Me'n alegro molt de què us hagi agradat tant i que repetiu i que us animeu a fer la recepta. Teniu l'èxit assegurat!

    Cristina, m'hagués encantat poguer anar-hi a la classe d'en David Lienes, el dia 13, i conèixe't. Era de creps, oi? M'encanten les creps. Però el divendres tenia un monogràfic de croquetes aquí a Terrassa. Potser a la pròxima ... :D

    Marta, muito obrigado pelo seu comentário agradável. Abraços.

    ResponderEliminar
  10. Belén; Amb un parell d'ous -i mai millor dit- aquesta recepta té que està per posar-hi la cullera ràpidament.
    Que vagi de gust Belén¡¡ :-D ;-D

    ResponderEliminar
  11. Hola!MAduixes i crema èxit segur! I amb el toc de vainilla ni t´ho explico! Els plats son molt macos, em sembla que jo tmb haurè de renovar la meva vaixella aviat...
    Petons

    ResponderEliminar
  12. Hola Belen sóc Silvia acabe de trovar aquest blog de cuina i em quede en ell, Aquestes postres estaran boníssims. Et deixe el meu enllaç per si vols visitarme.
    http://lacuinetadivertida.blogspot.com

    ResponderEliminar
  13. Josepb, amb 6 parells d'ous, jajaja. Moltes gràcies.

    Anna, A mí també m'encanta la crema. Jo només he comprat 1 parell de plats de cada, però la veritat és que són molt barats :P Els vaig comprar a la botiga CRACK. Petons.

    Silvia, Moltes gràcies per la visita i comentari. Amb molt de gust et visitaré a tú i em quedaré una estoneta per allà ;-)
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  14. He estat donant un tomb pel teu blog i m'ha semblat molt interessant. Ja tinc anortada la coca de vidre. Feia temps que la tenia pendent i no hagués dit mai que fos tan fàcil de fer... Amb una base de pizza! M'encanta!!!

    Fins aviat!
    La Taula d'en Bernat

    ResponderEliminar
  15. Hola Anna,
    Moltes gràcies per la teva visita i comentari. M'agrada molt el teu bloc.
    La coca de vidre t'agradarà molt, ja veuràs.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...