El
taller va ser impartit pel mestre Xesco Bueno, també blocaire de "Gastromimix" i Xef
del restaurant Ca
L'Esteve. Un plaer aprendre al costat d’aquest mestre, i que es mostra una
persona tan propera que ho posa tan fàcil a les persones tímides com jo. Em va animar a continuar amb el bloc més asíduament. S'intentarà :D I així
vam fer pinya amb els altres companys, amb els qui vaig compartir l’aprenentatge.
Fetes
les presentacions us detallo com va anar el taller (la part pràctica):
Aquí podeu
veure l’aula.
I aquí tenim la “mise en place” per anar “fent
boca” :P
Es tracta d’un taller participatiu en el que entre
tots anem elaborant les diferents receptes; mètode ja familiar per a mi, és com
més s’aprèn, practicant!
Vam fer 5 tapes:
·
“Agarabazos de chistorra” o com
popularment es coneix “bollos preñaos”.
·
Tàrtar de fuet
·
Con de pasta de full amb guacamole
·
Croqueta oberta de rostit de
pollastre
·
Mousse de xocolata blanca
A continuació us transcric cada una de les
receptes amb les seves corresponents fotografies:
“BOLLOS PREÑAOS”:
Ingredients:
·
½ kg de xistorra
·
Massa de pa:
o
½ kg farina
o
250 gr aigua
o
15 gr sal
o
50 gr oli verge
o
30 gr llevat
o
1 c.s. d’all en pols
Barrejar els
ingredients secs, dissoldre el llevat a l’aigua y barrejar-ho tot. Treballar
molt i deixar fermentar dins un bol tapat fins que dobli el seu volum.
Formar boles de 50 gr. i deixar reposar 10
minuts.
Estirar cada bola
amb el rodet i posar a sobre un trosset de xistorra; embolicar-ho amb la massa
donant-li forma de panet amb pics. Deixar fermentar i coure 15 minuts a 180ºC.
TARTAR DE FUET
Ingredients:
·
Un fuet sencer
·
1 kg tomàquet
·
Oli d’oliva verge
·
Torradetes de pa
Escaldar i pelar
els tomàquets. Picar finament.
Pelar el fuet i
picar molt finament.
Barrejar els dos
ingredients i amanir amb oli d’oliva verge.
Servir acompanyat
de torradetes de pa.
CON DE PASTA DE FULL AMB
GUACAMOLE
Ingredients:
·
1 làmina de pasta de full
·
1 rovell d’ou
·
Motlles en forma de cons
·
Guacamole:
o
2 alvocats madurs però ferms
o
1 ceba tendra picada finament
o
El suc d’una llimona
o
1 grill d’all
o
1 c.s. de coriandre (cilantro)
picat finament
o
Sal i pebre
Tallar unes tires
llargues de pasta de full i enrotllar-les sobre els motlles de manera que a
cada volta “es trepitgin” lleugerament. Pintar amb el rovell d’ou i coure al
forn a 220ºC fins que estiguin daurats. Reservar.
Picar els alvocats
en trossets petits; barrejar amb la ceba, l’all picat, el coriandre picat i el
suc de llimona; Salpebrar.
Farcir els cons i
servir.
CROQUETA OBERTA DE ROSTIT DE POLLASTRE
Ingredients:
·
1 kg mantega
·
Farina
·
Ou
·
Pa ratllat
·
Rostit de pollastre:
o
1 kg aletes de pollastre
o
2 cebes tallades a grills
o
1 pastanaga tallada a rodanxes
o
4 grills d’all tallats a làmines
fines
o
3 tomàquets tallats a grills
o
1 vas de vi ranci
o
1 vas de moscatell
o
1 vas d’oli
Per rostit: daurar
les aletes de pollastre en oli calent, decantar i reservar; A la mateixa paella
o cassola, daurar els alls, la ceba i la pastanaga; Afegir els licors i les aletes
de pollastre salpebrades; Afegir els tomàquets i coure lentament fins que el
pollastre estigui ben tendre.
Retirar les aletes
de pollastre i esmicolar la carn.
Preparar una salsa
beixamel amb 200 lt de llet, 20 gr de farina i 20 gr de mantega. Barrejar la
carn esmicolada amb la beixamel i una mica del suc del rostit.
Per acabar, fregir
les croquetes de mantega en oli calent; sorprenentment es quedaran buides i
només quedarà la “carcassa”.
Decantar i obrir
per la meitat. Disposar al plat una mica del farcit acompanyat de la croqueta
buida.
MOUSSE DE XOCOLATA BLANCA
Ingredients:
·
375 gr xocolata blanca
·
½ lt nata 35% M.G.
·
2 fulles de gelatina
·
2 clares d’ou
·
Piruletes de maduixa.
Muntar la resta de
la nata.
Muntar les clares a
punt de neu.
Barrejar la xocolata,
la nata muntada i les clares muntades.
Repartir a uns gots
de “zurito” o copes de “martini” o bols i servir acompanyat d’una piruleta de
maduixa.
Segur que estava tot molt bo, en Xesco es un gran mestre i tots els plats es veuen boníssims.
ResponderEliminarPetons.
M'alegro que t'agradés i que ho gaudissis :)
ResponderEliminarEls tallers del Xesco són genials!! La prova? La demostres tu amb aquesta publicació. Esteu molt guapos! I molt aplicats!! Petons
ResponderEliminarme alegro mucho que pudieras disfrutar este premio Belén y ademas con el Xesco que es un crak como cocinero y como persona.Y gracias por compartir este post y estas deliciosas recetas que son todas sensacionales¡¡
ResponderEliminarbona setmana
peto
Les tapes del Xesco són famoses, segur que va ser un gran taller!
ResponderEliminarSobretot les croquetes obertes, m'han semblat molt originals i sorprenents.
Quina currada d'article. Olé tu!
ResponderEliminarEnhorabona! t'hem atorgat el premi Best Blog. Un petó des de cuinantentrellibres.blogspot.com.es
ResponderEliminarHola, te dejo el lik a un concurso.
ResponderEliminarconcursorecetas.esacua.com/
Por si es de vuestro interés.
Un saludo
supreme sweatshirt
ResponderEliminaryeezy wave runner 700
yeezy shoes
kyrie 6
golden goose
kobe 11
goyard bags
nike air max
coach outlet
nike air vapormax