sábado, 17 de septiembre de 2011

Lloms de conill en escabetx de pastanaga

 


Després d'unes molt bones i molt ocupades vacances tornem a engegar els fogons del blog amb "La Recepta del 15". Aquesta vegada, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta , han proposat com a tema del mes "L'escabetx".


He de dir que al principi no m'entusiasmava massa, no és que atregui gaire a casa l'escabetx, però per una altra banda m'ha suposat un bon repte, un repte que m'ha sorprés gratament. El resultat d'aquesta recepta ha estat exquisit i m'ha agradat molt. A més a més, es tracta d'una recepta molt senzilla i molt ràpida, tot i que sempre es recomana fer d'un dia per l'altre.

La recepta original s'anomena "Lloms de conill en escabetx de flors de pastanaga" però jo no he trobat flors de pastanaga i he suprimit les flors (però us poso la recepta original). És un plat presentat per Iolanda Bustos del Restaurant La Calèndula de Girona al programa Cuines (podeu veure el vídeo a TV3 a la carta).


Ingredients:
  • 8 lloms de conill
  • 4 pastanagues
  • 4 grans d'all amb pell
  • 1 ceba grossa
  • 12 flors de pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • 125 ml d'oli d'oliva
  • 1 copa de vi blanc
  • 25 ml de vinagre blanc
  • comí en gra
  • pebre negre en gra
  • sal
  • pebre vermell dolç

Elaboració:

Per començar, poseu en una cassola l'oli d'oliva, la ceba tallada a la juliana, la pastanaga tallada a tires, el comí, el pebre negre, la sal, el vinagre i el llorer i deixeu-ho coure, amb la cassola tapada, durant un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi les flors de pastanaga, els grans d'all, el vi blanc, torneu a tapar la cassola i deixeu-ho coure durant 4 minuts més.

Tot seguit, poseu-hi el pebre vermell, els lloms de conill salats, remeneu-ho bé, torneu-ho a tapar i deixeu-ho coure tot junt durant dos minuts més.

I ja per acabar, feu una base de pastanaga al fons del plat, poseu-hi la ceba i el conill a sobre, salseu-ho tot amb l'escabetx i guarniu el plat amb les flors de pastanaga.

Bon profit!


Important:
  • L'escabetx està elaborat amb espècies amb propietats digestives. En aquest cas, pel seu contingut en pastanaga, també té propietats antioxidants.

15 comentarios:

  1. Estic molt contenta de que t'hagis animat a fer l'escabetx i que al final resulta que t'ha agradat! És la sensació que ens hem endut d'aquest 15 i estem molt contents!
    El conill el clar triomfador, i boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Quina bona pinta!! Jo no ne fet mai d'escabetx, i m'haguès agradat participar, però al final no vaig poder fer la recepta.
    Algun dia ho provaré perque sembla un plat molt sa i bo.
    Salutacions

    ResponderEliminar
  3. No n´he fet mai de conill escabetxat,be, com a tu no m´entusiasmava gaire això dels escabetxs, Una bona proposta que queda apuntada! Fa poc vaig anar a un curs de cuina amb flors de la Iolanda, i es fatàstica, tinc pendent anar a sopar al seu restaurant!
    Petons

    ResponderEliminar
  4. El conill ha triomfat! La pastanaga en escabetx és una de les verdures que queden més bé, el contrast dolç i àcid queda molt bo.

    ResponderEliminar
  5. Sandra, jo també estic contenta, ha estat un "exercici constructiu" i amb resultat gratament sorprenent.

    Prova-ho Roser, t'agradarà i és molt senzill.

    Anna, anima't, et sorprendrà com a mi. La Iolanda es veu molt propera i simpàtica al vídeo. Ja m'explicaràs què tal el sopar.

    Gemma, sí, hem coincidit molts amb el conill. La pastanaga queda boníssima i "al dente".

    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  6. Aquest conill en escabetx ha d'estar boníssim també, ens l'apuntem! I ens apuntem també el teu blog... que a més a més, som de la mateixa ciutat!!
    Una abraçada,
    Susanna i Juan Pedro

    ResponderEliminar
  7. una buena idea el escabeche con los lomos de conejo,me gusta tu aportación
    Gracias por la visita
    peto

    ResponderEliminar
  8. benvinguda!!!! el conill és una carn molt melosa i tendre! amb escabetx ha d'estar boníssim. Molts petonets

    ResponderEliminar
  9. Moltes gràcies Susanna i Juan Pedro. I gràcies per quedar-vos. Hi ha uns quans bloggers a Terrassa, haurem de fer una trobada un dia ;-)

    Gràcies a tu Miquel, tens un blog fantàstic.

    Gràcies Judith. Tens raó, el conill està deliciós.

    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  10. belén, té un aspecte deliciós, el conill en escabetx és molt bo. de tota manera, m'ha sorprès que la cocció del conill duri només dos minuts, és realment així? queda tendre en tant poc temps?

    ResponderEliminar
  11. Gràcies Manel. Sí, amb només 2 minuts queda perfecte, a mí també em va sorprendre. Potser jo el vaig deixar 3 minuts perquè tenía algún que era gruixudet. I ho vaig deixar a la cassola fins l'endemà, com recomanen. Et puc assegurar que queda tendre i melós.
    Petons.
    Belén

    ResponderEliminar
  12. Belen, m'encanta aquesta recepta! Som els amics de la masella de martorell! Al final jo tbe m'he animat amb un blog.... Un peto! Anna, Ruben, Teo i Olivia!
    Caljoanymas.blogspot.com

    ResponderEliminar
  13. Moltes gràcies Anna, quina alegria tenir noticies teves. Com esteu? i els nens? Ja he vist el teu blog. És molt xulo. Ja m'he fet seguidora :P
    Petons per tots.
    Belén.

    ResponderEliminar
  14. Holas a tots gastrònoms! Tens fam? Vine a cuinar el 21 d'octubre a Barcelona amb eltenedor.es. Gaudeix d'una fusió d'art 3D i menjar a l'aire lliure. Pintxo i sidra gratis! També pots guanyar un viatge gastronòmic per a dues persones a París. Detalls aquí: http://www.venacocinarte.es

    ResponderEliminar

També et pot interessar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...